Energioptimering

Ølgod Elektro A/S har som jeres samarbejdspartner et ønske om at give jer de bedste muligheder for at reducere vedligeholdelses omkostninger, samt minimere energiforbruget. vi laver derfor gerne en gennemgang af jeres produktionsudstyr, og kommer med vore anbefalinger. Nedenfor er kort lidt om vores primære leverandører til energioptimering.

Keramiske lejer og coatede dele
Ceramicspeed er en dansk lejespecialist, med fokus på kuglelejer i alle afskygninger, der er med keramiske kugler i stedet for stål. Levetiden er typisk 4-8 gange længere end et almindeligt leje, samtidig er friktionen mindre, hvorved man kan reducerer energiforbruget.

Permanent magnetmotorer og drives
Nidec Leroy Somer er en af de førende indenfor Permanent magnetmotorer og drives hertil, motoren er IE4 eller IE5 klasse og har en moment kurve der ligner Jævnstrømsmotorer, energiforbruget er væsentligt mindre end både DC-motorer og AC-motorer. Pay-back for en kompelt løsning ligger på ca. 2 – 3 år.

Pneumatiske og elektriske produkter samt Ioniser
SMC Pneumatic, har et bredt program i løsninger til reducering af statisk elektricitet, samt energioptimering og reducering af luftforbrug i produktionen.

DC-motorer eller konvertibel AC motor
Som T-T danske distributør kan vi typisk levere nye DC- motorer indenfor 2-3 uger, ved hastesager dog indenfor 24 timer. T-T Electric tilbyder også en AC- Square motor der i byggeform er identisk med DC-motorer, det betyder at man ikke skal lave konstruktionsændringer på produktionsudstyret ved en udskiftning.